Ваксинират македонци за наша сметка на Златарево и Станке Лисичково

17/05/2021 15:50 0 Коментирай

Сдружението за македоно-българско приятелство разкрива пунктове за ваксиниране против Ковид-19 на граничните пуктове Станке Лисичково и Златарево.

Инциативата е подета от д-р Милен Врабевски и дава възможност на всички македонци да се имунизират с "Пфайзер", "АстраЗенека" и "Модерна" за сметка на българската държава.

Врабевски в сътрудничество с Министерствата на здравеопазването, отбраната, вътрешните и външните работи и Агенция “Митници”, даде стат на ваксинацията днес.

Кабинетите са разположени в междинната зона между двата пункта и няма нужда гражданите на РС Македония да влизат в България, съответно и да имат документ за негативен PCR – тест. От СМБП обявиха още, че всеки, който иска да се ваксинира, може да избере между ваксините на Пфайзер, Модерна, Астра Зенека. В момента всеки, който има българско гражданство, след поставянето на втора доза ваксина, ще получи международно признат сертификат за ваксинация.

Търси се начин такъв сертификат да получат и гражданите на РС Македония които нямат българско гражданство, допълват от СМБП. На обявени телефони всеки, който иска да се ваксинира, може да заяви това предварително, допълват от сдружението, цитирани от 24 часа.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook