Вицето Николова призова учениците на ваканция в планината

23/03/2021 17:37 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Вицепремиерът и туристически министър Маряна Николава, придружена от кмета на Банско Иван Кадев, огледа пистите ски-зоната над града.

В момента условията в планината са изключително подходящи заради падналия обилен сняг. "Препоръчвам планината за пътувания и почивка по време на идващата ваканция на учениците. Условията за туризъм са отлични, предлагат много добри възможности за укрепване на здравето, при това в условия, гарантиращи безопасност и сигурност", обяви Марияна Николова. Тя призова родителите да доведат децата си в планината без притеснения и без риск за здравето им.

Според концесионерите на зоната в Банско, след падналия сняг тези дни, зимният сезон може да продължи до средата на април. Според директора Иван Обрейков в момента метеорологичните условия са изключително подходящи за практикуване на любими занимания.

"През този зимен сезон българските туристи са основните посетители в Банско и в момента те са най-много", заяви кметът Иван Кадев. Николава потвърди, че благодарение на българите може да се каже, че има зимен сезон. Тя очаква тази тенденция да се запази и в следващите седмици.

"Спазването на санитарно-хигиенните предписания и единните правила за сигурност, безопасност и хигиена е гаранция за доверието на потребителите в предлагания от нас продукт. Туристическият бранш в Банско доказа, че туристите могат спокойно да им се доверят и не случайно градът беше домакин на кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини“, коментира Марияна Николова.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook