Водят с белезници в съда граничен полицай

02/05/2023 10:49 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

От болнично отделение водят с белезници в съда граничен полицай. Окръжната прокуратура в Благоевград настоява за постоянна мярка "задържане под стража" спрямо граничен полицай, спипан с подкуп. Привлечее е към наказателна отговорност по член 302 от НК. Атанас Коцев, който е бил настанен в санданската болница след трудова злополука, е приел 500 евро пред хотел в града.

Сумата е взета чрез изнудване, сочат от държавното обвинение. Използвайки служебното си положение на граничен полицай, той поискал такса „спокойствие“. Заплашвал собственик на транспортна фирма, че ще извършва постоянно проверки на товарните му автомобили, преминаващи през ГКПП - Кулата.

Атанас Коцев е бил задържан в момента на приемане на подкупа. Той е привлечен в качеството на обвиняем. За извършеното от обвиняемия престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7 от НК - да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност. Разследването продължава.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook