Временен градоначалник в Разлог

15/03/2022 09:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Общинските съветници в Разлог заседават извънредно днес. Заседанието е свикано от парламентарния шеф Мария Копанарова за избор на временен кмет, който да управлява до решаване съдбата на настоящия Красимир Герчев.

Това ще се случи след 16.00 часа. Предвидено е и полагане на клетва от новоизбрания градоначалник, което според общинари е прецедент. Вероятният временен кмет ще е заместникът на Герчев - младият Венцислав Гърменов.

Както е известно, на 11 март ОИК-Разлог, част от която назначена служебно от ЦИК, взе единодушно решение за прекратяване правомощията на Красимир Герчев. В протокола се подписаха Мария Прешелкова, Славчо Попов, Любомир Влайн, Михаела Клечерова, Костадинка Кърджиева, Иван Цирков и Любка Карамфилова. Красимир Герчев обаче оспорва пред Административен съд-Благоевград.

Припомняме, о детронирането на кмета Герчев бяха предсрочно прекратени по силата на съдебното решение. Той бе признат от върховните магистратите в конфликт на интереси. Делото бе образувано преди повече от година. Първоначално разследването срещу разложкия кмет бе проведено от Антикорупционната комисия. КПКОНПИ уличи Герчев в тежки нарушения - определил се сам като ръководител на проект за саниране по ОП "Региони в растеж".

Казусът е свързан с обновяването на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство. Красимир Герчев едновременно е отчитал и приемал изпълнената по проекта работа, за която е получавал възнаграждение в размер на 7985 лева. Пред медиите градоначалникът увери, че не е взел за себе си и стотинка, а е направил дарение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook