Вътев: Най-големите измами стават със суровините

05/01/2024 10:37 0 Коментирай

Всички преработени продукти са извадени от стоките с висок фискален риск, защото най-големите измами стават със суровините, обяви земеделският министър Кирил Вътев.

"Голяма част от хранителните продукти, включително плодовете и зеленчуците, се оказаха стоки с висок фискален риск. Те ще бъдат обект на специален контрол от данъчните. Много хора в земеделието обаче се питат как така колбасите не са сред тези стоки. В тази връзка министърът уточни, че наредбата се издава от Министерството на финансите и ще се изпълнява от НАП. "Какво да направя - да си залича биографията? Аз нямам отношение към тази наредба. Фирмата, от която идвам аз, е под такъв фискален контрол от 2014 г. и той продължава и до ден днешен. Фирмата, от която идвам аз, е подложена на 14 одита ежегодно и в момента. Всеки, който има претенции, да си постави бизнеса под такъв контрол и тогава да ми говори как аз съм повлиян. Защо едни стоки са в списъка, а други – не, е предмет на анализи на НАП, до които ние нямаме достъп и въздействие, категоричен бе Вътев в интервю за предаването "Преди всички" и подчерта, че финансовият министър си взема решенията със своя екип и никой не може да му повлияе.

"Всички искаме да живеем в нормална държава. Най-нормалното е да си плащаме данъците. В момента е на обсъждане при браншовите организации и още нямаме отговор", отбеляза Вътев.

"В рамките на следващите 10 дни мисля, че трябва да се приключи това чакане. Ние не може да чакаме до безкрайност. До момента нямаме нито едно обратно предложение. Всички ведомства вече си върнаха предложенията, от браншовите организации - 0. България има 2 много стабилни сектора – свиневъдство и птицевъдство, декларира земеделският министър. Той обаче прогнозира, че скоро и птицевъдите ще поискат пари за Украйна.

П

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook