Възмездие за благоевградчанка, убила моторист

09/01/2020 16:31 0 Коментирай

Обвиниха 33-годишна жена от Благоевград, блъснала с колата си и причинила смъртта на моторист.

Случаят е от лятото на 2018 година. Кървавият инцидент стана на булевард "Св. Св. Кирил и Методий", близо до железопътната гара.

Тогава Р. Я. шофирала "Ауди". Спряла в близост до пешеходна пътека, след което предприела маневра „обратен завой“, въпреки забраната за това. Междувременно по булеварда, в посока от гарата към хотел „Ален мак“, със скорост 82.8 км/ч, се движел мотоциклетистът С. А.

Той също възнамерявал да направи обратен завой, поради което предприел изпреварване на автобус и навлязъл в насрещната лента за движение.

Виждайки, че лекият автомобил, управляван от обвиняемата, пресича двойната непрекъсната линия, мотористът се отклонил наляво.

Натиснал спирачката на МПС, но не успял да спре. Последвал удар между двете превозни средства, в резултат на което тялото на мотоциклетиста паднало на пътното платно. Тежко пострадалият бил приет за лечение в столична болница, където седмица по-късно починал. От заключението на съдебно-медицинската експертиза е видно, че смъртта му се дължи на открита черепно-мозъчна и лицева травма.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook