Яростна офанзива преди балотажа в Благоевград

01/07/2021 17:45 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Разменяне на компромати и обиди се вихри между екскмета Атанас Камбитов и кандидат за поста Румен Томов. Пиарът му Злата Ризова също се включи днес в офанзивата. Нарече Камбитов лъжец, обут със скъпи обувки, даже посочи марката. Последва светкавичен отговор от бившия първи в Благоевград, който резонно го упрекна за предстоящото застрояване на парк "Бачиново", който според изявление преди дни от страна на Томов "Не е парк".

"Много съм последователен в действията си, Томов. Не съм ви подкрепял две години, още по-малко ще го направя сега. Не си спомням да съм казвал кого подкрепям, това са ваши изводи. Истината е, че аз съм причината да има в момента избори в Благоевград, заради ваша елементарна грешка и съм сигурен, че тези избори са единствено и само в полза на Благоевград, и благоевградчани, защото вие сте тяхна грешка", публикува Атанас Камбитов.

"Все пак ще отговоря на тези многогодишни лъжи, тиражирани от Вас, и от някои ваши приближени на заплата, и не само. Община Благоевград винаги е посрещала, обръщала внимание и давала пълна подкрепа на потенциалните инвеститори и не случайно за пръв път назовах и имена –Кутинова, Захари Хаджийски, Тодор Андонов, арх. Първанов, неговите български партньори, холандските представители. Всички тези хора са живи и здрави и няма никакъв проблем, който и да е, в това число и представители на медиите, да ги попита за отношението, подкрепата и „исканията“ на Община Благоевград, респективно на кмета. Лъжехте и продължавате да лъжете", заяви Камбитов относно разкриването на новия завод с немско участие, който бил договорен още в предишния мандат.

Публикуваме останалите нападки от двата лагера, без редакторска намеса:

"Камбитов говори за лъжи!? Разкажи ни, Царю на лъжата, колко инвеститори изгони? Колко не минаха през цедката на вярното ти Куче? Защо не минаха? Тези, които минаха, с колко минаха? Благоевград помни! А, ти помниш ли? Падеш - 0 гласа! ЕДНА НУЛА, ДОРИ И ОБУТА С ПРАДА СИ ОСТАВА НУЛА", отговори пиарът на Томов Злата Ризова, която е бивша общинска съветничка.

Камбитов постави и още въпроси към кандидат-кмета:

"Преди всичко трябва отговорите на благоевградчани:

1. Защо „обезглавихте“ Дирекция „Европейски проекти и програми“ в Община Благоевград? Не завършихте започнатите проекти, а последствията от това са санкции в размер на почти 10 млн. лв., санкции, които най-безочливо прехвърляте към предишния екип. Стигнахте дотам, прецедент, Общината сама да пуска сигнали до МРРБ, за да я санкционират и да прехвърлите отговорността на предишните, поради липса на административен капацитет. (Това е единственият случай в България)!

2. Защо не довършихте работата по почти готови проекти, с осигурено европейско финансиране, на стойност 50 млн. лева и де факто ги изгубихте? (за тези, които искат да четат справката е в Инвестиционна програма на Общината 2018-2019 г.)

3. Защо провалихте проекта за изграждане на подлеза в кв. „Грамада“, при положение, че към днешна дата можеше да бъде завършен и хората да имат съоръжение с осигурено финансиране от ЕС, воден единствено и само от интереса да угодите на фирмата, която Ви спонсорираше (офисът й е срещу единия край на подлеза)?

4. Кажете за прекратения договор с Оператора на депото и умишлената вреда, която нанесохте на Благоевград! Между другото кажете, че доказаната вина е 1 380 000 лева и много скоро ще се сдобиете с обвинение на Спецпрокуратурата, та, ако Ви изберат може да ходим пак на избори и хептен да станем за резил!

5. Кажете за всички процедури относно поддръжка на депото и т.н, които са обект на разследване и са направени, така че да толерират определена фирма (Справка: bird.bg, разследвания)!

6. Кажете ще продължите ли застрояването на парк „Бачиново“, ангажиментите, които бяхте поели, финансовите отношения с бивши кметове и фирми, които Ви спонсорираха кампанията! Отговорът е ДА!

Постоянно повтаряте, г-н Камбитов, че на лъжата краката са къси и в този ред на мисли, вие, кога излъгахте, когато казвате, че не подкрепяте никой, или когато правите всичко възможно, да покажете на хората, че Илко Стоянов е Вашият фаворит? Ще завърша с един съвет. Г-н Камбитов, не ви отива да се правите на ментор и лидер на мнение в Благоевград, преференциите, които получихте през април показаха ясно, че мнението и авторитетът ви тежат пред има-няма 60 човека, иронизира Румен Томов.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook