Юрисконсулт притисна кмета Томов за несправедливо уволнение

09/03/2020 17:24 4 Коментирай

Уволнена от отдел "Култура" в Община-Благоевград изненада с въпроси кметския екип по време на среща с медиите.

Юрисконсултът Евгения Станинска защити себе си и отстранените от отдела шестима колеги. Тя е майка на три деца, съпругът й е с 95 процента увреждание от автоимунно заболяване. Показа и документ от ТЕЛК.

Станинска искала няколко пъти среща по казуса с градоначалника, но той не я приел. 

"Защо бях отстранена от работа, нямам никакви провинения, напротив, отстоявах интересите на Общината. Ден преди заповедта, лично пред кмета Томов, се сблъскахме със скандално известния в Благоевград кабелен бос Емил Радев - собственик на така нареченото виртуално читалище, което ежегодно източва субсидии на гърба на данъкоплатците и без да развива никаква читалищна дейност", изтъкна пред съекипниците на градоначалника Евгения Станинска.

Юристката попита защо не се отстрани от Общината бившият заместник-кмет Иво Николов, който е получавал финансови бонуси от общинско дружество, заедно с останалите заместници на екскмета Атанас Камбитов.

"Защо не отстраните Иво Николов, след като вече обявихте злоупотребите с обществени финансови средства, а той продължава да е директор на "Местни данъци и такси", попита Станинска, но не получи отговор.

Заместник-кметът Василиса Павлова коментира лаконично, че Евгения Станинска не била открита на работното си място веднъж, тъй като е била съдебен заседател. Заяви, че нейната длъжност - юрисконсулт, е излишна в отдела. Занапред няма да има дори началници в направленията "Култура", "Образование", "Социални дейности".

Василиса Павлова обяви преди питането на Станинска пред медиите, че е извършена оптимизация в културния отдел. Обясни, че са съкратени петима служители. Изказа и недоволство от работата им, изразяващи в забавяне на преписки, прикриване на информация, липса на комуникация, неизпълнение на ангажименти, пускане на поздравителни картички за 3 март две седмици по-рано.

"Оказва се, че сигнали, преписки оставали на бюрата им и не стигат докъдето трябва. Ще има допълнителен контрол върху съответните сектори, защото не може да работят избирателно само за „наши“ хора. Няма я обратната връзка, а когато става въпрос за личен интерес се втурват с преписката или каквото и да било", изтъкна ресорният зам.-кмет.

Напиши коментар

Коментари

  1. Леле -
    Жалко, за болестта на мъжа ви. Но вие много лъжете и манипулирате . Хиляди се грижат за болни хора , плюс за децата си сами. И са изолирани и мачкани и болни. Защо искате за вас специално отношение цял живот. И начина ви ба живот не казва да работите на мининална заплата.
  2. Ха ха -
    Тази защо не каже,че децата и са пълнолетни и сами си вадят хляба.А тя е свикнала да реве наляво и надясно от проблемите си.Всички са и длъжни. Тя работи само за своя интерес.
  3. Да -
    Некомпетентни и ограничени хора са начело на общината
  4. Присъствал -
    Много въпроси - НИЩО отговори!! Смешници...

Социално

новини благоевград facebook