Забавиха доставката на хляб и храни за банскалии

18/03/2020 10:31 0 Коментирай

Жандармеристи и полицаи блакираха всички улици в Банско.

Рано тази сутрин не пропуснаха микробуси с хляб и други хранителни стоки. Наложи се да пристигнат спешно екипи на РЗИ от Благоевград, за да премерят температурата на шофьорите със стои от първа необходимост за поставените под карантина банскалии.

"Тези, които имат нужда от храна и лекарства, ще бъдат пропускани. Убеден съм, че няма да има недостиг на храна и лекарства; хората, които зареждат магазините, ще бъдат пропускани", коментира кметът на Банско Иван Кадев, който за пореден път призова за спокойствие и дисциплина.

В града все ощеима чужденци, които са изолирани в хотелски стаи. Те също ще изкарат карантината. Разноските ще понесат туристическите фирми, които са организирали почивката им в Банско. 

Междувременно главният прокурор Иван Гешев поиска въвеждането на вечерен час и контрол на движението във всички градове.

“Отговорните лица трябва да действат адекватно и незабавно. Трябва да се действа с дата вчера, защото днес вече се бавим. Призовавам за радикални мерки, ако трябва, да се въведе вечерен час и контрол на движението в големите градове”, каза главният прокурор.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook