Задържане под стража за потенциален убиец

04/10/2023 18:10 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Под надзора на Окръжната прокуратура в Благоевград се води разследване за опит за убийство на похитен от него мъж. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем и за други три престъпления. Цветан Ц. е прострелял пенсионер в санданското село Вълково. Както вече информирахме, снощи той държа в плен годеницата си, нейната майка и баща й.

41-годишният Цветан от Лом ще бъде съден за четири престъпления – опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие (по чл. 142а, ал. 4 , вр. ал. 1 от НК), закана с убийство в условията на домашно насилие (по чл. 144, ал. 3 пр.1 и пр.3 от НК) и за хулиганство (по чл. 325, ал. 3, пр. 5, вр. ал. 1 от НК).

В хода на разследването е установено, че около 17,20 ч. на 03.10.2023 г., в къща в с. Вълково, община Сандански, 41-годишният Ц.Ц. произвел четири изстрела с револвер срещу Н. П. (на 59 години). На пострадалия били причинени наранявания в гръдната област. Извършеният от обвиняемия опит за умишлено убийство останал недовършен поради оказване на висококвалифицирана медицинска помощ на простреляния мъж.

Заплащил с два пистолета и нож Евка и нейната майка. Обвиняемият произвел няколко изстрела с пистолет срещу М. Е. и Р. Р., притекли на помощ на пострадалия Н. П. Извършените от него непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се отличават с изключителна дързост. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Ц.Ц. е задържан за срок до 72 часа.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook