Захарче с цвете за лекарите в Разлог

07/04/2024 16:16 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

В Разлог проведоха успешна кампания "Захарче с цвете", посветена на Световния ден на здравето и хората с бели престилки.

Съвместно със захарчетата от СНЦ "Диабет без страх" тестваха безплатно за диабет жителите в общината. Шатрата и малките членове на сдружението – доброволци, нарекли себе си „захарчета“, бяха направлявани от председателят на сдружението Елена Бонкова и медицинската сестра-доброволец Христина Лазарова.

Всички лекари, които случайно преминаха през площада бяха зарадвани с цвете и с топли думи на благодарност от децата. „Те, нашите „захарчета“ дори даваха адекватни съвети на всички, които си премериха кръвната захар: да пият вода, да се хранят здравословно, да се съветват с личните си лекари. И много се забавляваха", отчете Елена Бонкова и специално благодари на кмета Красимир Герчев за политиката му към болницата и здравеопазването. Резултатите: от 298 души – на 20 са отчетени по-високо ниво от нормалната кръвна захар, които твърдят, че не са диабетици. Организаторите са удовлетворени, че скринингът ще помогне на много хора.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook