Заместничката на екскмета Томов го съди

13/05/2021 16:07 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Бившата земестничка на отстранения градоначалник Румен Томов - Василиса Павлова, го даде на съд.

Делото е внесено за разглеждане в Районен съд-Благоевград. Василиса Павлова оспорва заповед за уволнение, подписана от Томов няколко дни, преди ВАС да го детронира окончателно.

Според нея, при освобождаването не е спазено трудовото законодателство. В заповедта, връчена й без предизвестие, не е посочена никаква причина.

Василиса, която преди да влезе в Общината, бе с друга фамилия - Валеова, бе отстранена веднага след отпуск, който бе взела за кандидатдепутатската си кампания в листата на Демократична България.

Уволнението я изненада, защото не е имала наложени наказания, нито индикации за конфликт и неразбирателство с градоначалника. Затова като основна причина за прекратяване на договора й се коментира, че с кандидатирането си за депутат е отнела гласове, които могли да отидат за другия зам.- кмет по сигурността Любен Милев, също кандидат за парламента от БСП, пише struma.bg. И Василиса и Милев не успяха да влязат в Народното събрание. Двамата събраха незадоволителен брой преференции на избирателите, но само Василиса Павлова загуби и поста. По аналогичен начин без предизвестие и мотив няколко месеца по-рано с креслото на зам.- кмет по строителството на Благоевград се раздели и инж. Евгени Терзийски.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook