Заместник-министър разрешил внос на боклуци от Италия

16/01/2020 19:20 0 Коментирай

Заместник-министър е разрешил внос на 25 тона боклуци от Италия, които бяха открити неотдавна.

В съобщението на прокуратурата не назовават неговото име, но е не е тайна, че за управлението на отпадъците в екологичното министерство отговаря Николай Кънчев от ВМРО.

Припомняме, тоновете отпадъци, изнасяни от мафията в Италия, бяха открити на депо в Плевен. Разследващите информираха, че в аферата е замесено дружеството "Феникс ресурс" в Дупница, чиито боклуци подпалиха през лятото мост на АМ "Струма".

До момента е ясно, че дружеството, стопанисвало площадката, пък не е осигурило съоръжения за третиране на отпадъците, а тя не е била водоснабдена и електроснабдена. Намало е и работници, назначени на трудов договор.

“В съответствие с реда установен в Законa за управление на отпадъците и след уведомяване от наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Плевен, главният прокурор сезира министъра на околната среда и водите с искане за възобновяване на производството по издаване на разрешението за трансграничен превоз, поради установено съществено нарушение на изискване за законосъобразност”, посочват още от прокуратурата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook