Заседават извънредно за поредно заборчаване на Благоевград

01/03/2021 17:19 1 Коментирай

ОбС-Благоевград заседава извънредно за гласуване на нов дългосрочен заем и за съдбата на шефовете на общински дружества.

Сесията е свикана от председателя Андон Тодоров. На 5 март съветниците ще разгледат кметското предложение за теглене на нов кредит в размер на 1 200 000 лева. Парите са за ремонт на читалищната сграда, в която се помещава и Камерна опера.

За ремонта на сградата на площад "Македония" има спечен проект на стойност 2 616 000 лева. От тях 1 434 850 лева са от държавата, но останалата част трябва да се покрие със заема, мотивират се пред благоевградската общественост от екипа "Томов". Връщането на главницата ще е с 30-месечен гратисен период. От общинската хазна ще зе изплащат 12 700 лева месечно. Отделно от тази сума ще се плаща и лихва по кредитното задължение.

Това е втори заем тази година. Припомняме, само преди дни ОбС даде съгласие Томов и съекипниците му да изтеглят 5 000 000 лева за ремонт на 11 улици, от които две, според шефката на ВиК-Благоевград Росиц Димитрова, вече са рехабилитирани. Срещу тегленето на сумата, която благоевградчани ще връщат 20 години, гласува само един съветник от ГЕРБ. Другите му колеги се въздържаха от вот, но всички останали вдигнаха ръце "за".

На извънредната сесия този петък ще се дебатира и за общинските дружества в Благоевград. Договорите на няколко от управителите изтекоха преди седмица. Вероятно ще се обяви конкурс за шефските постове.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Обс -
    Дончо играе задкулисно с Томчо а за пред хората уж се карат

Социално

новини благоевград facebook