Затварят спешен кабинет заради отказващи да работят лекари

02/01/2021 17:37 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Затвориха кабинет за неотложна помощ заради липса на лекари и сестри. Те отказват да работят заради ниско заплащане. Настояват за 100 лева на вечер, вместо досегашните 60 лева.

Звеното в Диагностично-консултативния център в Дупница от днес не работи. "Лекари не желаят да дават дежурства в условията на Covid епидемия, каза шефът д-р Димитър Недин", цитиран от БНР. Медиците са недоволни и от заплащането на труда им. Кабинетът беше пуснат преди пет-шест години. Основно дежурства давали едни и същи лекари. Други желаещи няма, особено при ситуацията с Covid-19.

"Искането за 100 лева на дежурство е неизпълнимо. Джипитата имат определен лимит, който им се дава за неотложна помощ, така че няма откъде да се вземат тези пари", категоричен е ръководителят Димитър Недин.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Един убит -
    По-добре че са затворили, що народ умориха там...поне да не чакаме на тях. Пък и 100 лв на вечер, че какво заработихте, за да заслужите тези 100 лв на калпак от нашия джоб? Прехвърлянето на пациенти през домофона към частната болница ли е 100 лв. Бъдете здрави!

Социално

новини благоевград facebook