Затвориха 15 търговски обекта в Кюстендил и Дупница

27/09/2021 15:32 0 Коментирай

Жандармеристи, прокурори, данъчни и санитарни инспектори атакуваха ромски квартали в Кюстендил и Дупница.

Запечатани са търговски обекти, работили незаконно в кварталите "Изток" в Кюстендил, както и в ромските махали "Гиздова", "Каваклия" , "Горна махала" и "Ценеви".

От прокуратурата съобщиха, че са затворили 15 обекта. Съставени са 16 наказателни постановляния и 16 акта, които са на обща стойност 16 000 лева.

Служители на Главна дирекция "Фискален контрол" при ЦУ на НАП са проверили 41 обекта в двата града. В 13 от тях са били констатирани нарушения - установена разлика в касовата наличност, липса на фискално устройство и липса на паспорт в търговския обект. Издадени са били 15 заповеди за налагане на принудителна административна мярка "Запечатване на обект", уточниха от прокуратурата.
При извършените проверки представителите на РД "Противопожарна безопасност и защита на населението" са установили 27 несъответствия с правилата и нормите за пожарна безопасност в 41 обекта. За всички тях са издадени писмени разпореждания за отстраняването им.

Нe ca били констатирани несъответствия относно безопасността и произхода на храните, условията и сроковете на съхранение, както и здравния статус на работещите, посочиха от прокуратурата в Кюстендил.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook