Арестуваха петричани за отвличане на благоевградчанин в Гърмен

17/12/2021 15:01 0 Коментирай

Четирима мъже от Петрич са задържани за отвличане на благоевградчанин в гоцеделчевското село Гърмен. За престъплението законодателят предвижда от 7 до 15 години затвор.

В ареста са 27-годишният С. Димитров, К. Митков, Ф. Митков и И. Димитров.

Случаят станал преди някоилко дни. Тогава те причакали 31-годишния М. М. от Благоевград край село Гърмен. Нападнали го и започнали да го бият. За да се спаси благоевградчанинът скочил в язовир край селото.

Четиримата били маскирани. Преди това му отнели телефон и документи.

Извършителите на престъплението избягали, след като М. М. скочил в ледените води. напуснали местопроизшествието, като през това време М.М. излязъл от водата и потърсил помощ в намиращата се наблизо вила. За случилото се бил подаден сигнал на телефон 112.

В хода на разследването на случая извършителите са били установени – четирима мъже от гр. Петрич. С.Д., И.Д. и К.М. са били задържани от полицейските служители, а Ф.М. се предал два дни след престъплението. Събрани са доказателства, сочещи за обосновано предположение за авторството на деянието. Направен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели и пострадалият.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград те са задържани за 72 часа.

Предстои съдът да разгледа внесеното от прокуратурата искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четиримата обвиняеми. 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook