Атакуват кмета на Благоевград за осиновените лъвчета

24/08/2020 11:59 2 Коментирай

Обществен съвет-Благоевград засипа с горещи въпроси градоначалника Румен Томов. Реакцията е заради съдбата на лъвчетата, които се родиха в благоевградския зоопарк неотдвна и едва не загинаха заради плачевното състояние в клетката на родителите им. Гневни са заради неизпълненото обещание от страна на Томов, че след лечението им в столична клиника, ще се завърнат в напълно ремонтирано убежище в парка.

"Явно мълчахме прекалено дълго предвид нарастващото напрежение, бездействие и грешни действия от страна на Община Благоевград. Поредният казус който вълнува обществото е Зоопарка и съдбата на малките лъвчета. С тъга научаваме, че малките обитатели, на които трябва да се радваме са предоставени на друг зоопарк. Оставаме с впечатлението, че вместо да се предприемат действия по реновирането и запазването на това богатство се цели закриване и предоставянето на терен за поредната строителна площадка", сочат в позиция от Обществения съвет.

"Зоопаркът, в комбинация с Розариума може да се превърне в страхотен парк. Да, разбираме че Общината е в затруднено положение и че отнема време, но не виждаме да се предприемат елементарни стъпки за запазване на парковата среда в града. Има достатъчно проекти по които може да се кандидатства за да се превърне терена в спасителен и образователен център, място за отдих на жителите и гостите на града ни", гневят се благоевградчани.

Настоява се за незабавна смяна на директора и целия персонал в зоопарка. Иска се пълна ревизия на постъпилите и изразходвани средства, както и яснота за заделените от бюджета пари за Зоопарк-Благоевград.

От Обществения съвет настояват за ремонт на оградните съоръжения и осветлението, поставяне на допълнителни камери за видеонаблюдение, както и изготвяне на ПУП за зоните около зоопарка - Розариум и Ловен дом.

Благоевградчани питат има ли наистина осиновител на лъвчетата, кръстени Симба и Бамби. Има ли договор за попечителството им.

Припомняме, след раждане на лъвчета, които са деца на брат и сестра, бяха спасени от столичен ветеринар. За осиноветел сам се прогласи бизнесменът Николай Динков-Нинджата, който е зет на симитлийския кмет Апостол Апостолов.

Кметът Румен Томов се снима с тях и обяви в профила си във Фейсбук, че питомците ще се завърнат отново в Благоевград. Оказва се обаче, че те ще са в зоорарка във Варна.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. хохо -
    В крайна сметка ще върнат ли лъвчетата в Благоевград, където реално е родното им място ? Биха се превърнали в сериозна атракция за малките деца на града.
  2. Пич -
    Този бунак кмета като е обещавал явно е бил на няколко ракии нещо нормално за него.Лъжец

Социално

новини благоевград facebook