Бивш ромски кмет разкри колко са заразените в "Изток"

23/06/2020 15:50 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Към момента в кюстендилския квартал "Изток" заразените с коронавирус са над 60 души, обяви ромският общественик и бивш кмет в махалата Стефан Лазаров. Той самият е в карантина до края на месеца. Изолирани са всички от семейството на Лазаров. Диагностицирани са неговият син и внук.

"В болницата имаме 6 човека в отделението за коронавирус. В момента вие виждате в квартала постоянно влизато линейки, които извозват наши хора в болницата. Всичко това, което виждате има само една цел. Да извозва хората до болницата за да не им се влоши състоянието и да няма смъртни случаи. Човек трябва да е сляп да не вижда това. Аз съм го виждал със собствените си очи, когато синът ми се потеше пред очите ми. Когато най - малкият ми внук Кристиян се, гърчеше пред мен и не можех да им дам помощ. Когато, качваха сина ми в линейката опакован, чувствах, че ми се срива целия свят. Каквото преживях тези дни не го пожелавам на никой от вас. Синът ми и Саши - Фурнята, беше заедно в една стая с Фари - Бог да го прости. Задавам ви въпрос -  може ли, който не е болен от коронавирус, да лежи в отделението за заразени. Моят син е заразен от COVID-19, моят внук също. Слава на Бога, че те вече имат стабилно състояние", публикува в профила си във Фейсбук Стефан Лазаров.

"В последните дни, получавам различна информация от мои приятели от квартала, тъй като аз имам обикновен телефон и нямам достъп до информация.Някои хора се опитват да ме изкарват лъжец, както мен така и Сдружение ,,Ларго", че в квартала няма коронавирус и сме взели пари, да лъжем хората, че има коронавирус. Категорично отхвърлям тези обвинения. Това са няколко души, които искат да манипулират квартала, да излъжат квартала, да настроят хората срещу мен и Сдружение ,,Ларго". Категорично заявявам, че в момента, в квартала има 61 човека заразени от коронавирус.

"40години помагам на хората от квартала, всички го знаят и никой няма да ми попречи и за в бъдеще да помагам на хората от квартала. Обичам хората и квартала си. Такива като Вас 5-10 човека, винаги излизат да пишат само, а немате железни топки да излизате и да направите нещо за квартала .Къде бяхте, когато докарах починалите хора от чужбина, къде бяхте - когато събирах пари да погребвам хората, къде бяхте - когато събирах пари за хората за операции. Тогава си седехте от страни и нищо не помагахте, дори пари не пускахте в кутията. Аз ви познавам много добре и знам кои сте. В момента Аз и моето смейство сме под карантина до 29 юни. На 30 юни аз ще бъда в квартала сред вас и ще помогна с каквото мога", публикува бившият ромски кмет Стефан Лазаров.

"В последните 10 години сдружението помогна на много хора от квартала. Спаси много човешки животи от туберколоза, раздаде над 1100 пакета храни и се намериха хора също да се плюят тех. Това са малцина хора, които не са допринесли нищо за квартала и сега се опитват умишлено да настроят хората към сдруженито и към мен. Призовавам всички хора, на които аз съм помогнал, на които сдружението е помогнал да го споделят в страниците си. От 3 месеца в 5 видеоклипа аз Ви казвам това което става днес. Но Вие не ми вярвахте, обиждахте ме, казвахте, че съм луд, дори някои ме псуваха. Аз никога не съм мислил лошо за квартала, заключение искам да ви помоля - бъдете търпеливи, мометна е трудно време, според мен до 7-8 дни всичко ще отмине, в момента това което става в квартала е за наше добро. Хората ни предпазват от самите нас, да не се заразявате. Помислете за вас и вашите семейства. Всеки ден от квартала ми се обаждат хора, да им помогна да влязат в болницата до сега съм помогнал на 13 човека, ако имате симптоми - кашлица, температура и др. моля Ви се обадете ми се на телефон 0888199946. Обичам ви и винаги ще бъда с вас", обърна се към съкварталците си Стефан Лазаров.

"Не вярвайте на лъжи и измами, в квартала е реална обстановката за коронавирус. Трябва всички да изпълним указанията за да преборим тази коварна болест", прикани Лазаров.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook