Благоевградски таекуондисти се прославиха и в Словения

21/04/2024 15:20 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Изсипа се дъжд от златни, сребърни и бронзови медали на европейското първенство в Словения за страната ни. Благоевградските таекуондисти защитиха по безапелационен начин спечелиха европейската си титла в отборната надпревара в дисциплината спаринг. Това стана възможно благодарение на отличниците от "Фолкън" Рами Шау, Любомир Дракалийски, Дени Велев, Антон Огорелков, Кирил Илиев и Любомир Бакалски.

Спортистите отвяха конкуренцията и записаха три чисти последователни победи над Англия, Украйна и Чехия, за да донесат 10-и златен медал от първенството в Копер.

Вчера отборът стана европейски шампион и на специална техника, а в индивидуалната надпревара Кирил Илиев и Любомир Бакалски спечелиха златни медали. С бронз на спаринг са Рами Шау, Антон Огорелков и Драгомир Паланкалиев. Втора европейска титла отборно мъже и общо десети златен медал за националния отбор по Таекуон- до ITF.

Никола Николов също е европейски шампион на специална техника. Нели Тодорова е сребърна медалистка, а Георги Ридарски и Александър Михайлов са с бронз при юношите старша възраст, съобщиха от Българската федерация.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook