Благоевградският градоначалник опроверга предшественика си

10/12/2019 19:38 3 Коментирай

Благоевградският кмет Румен Томов отговори на нападките, отправени от ексградоначалника Атанас Камбитов относно фирменото му състояние.

Както информирахме по-рано днес, Камбитов поиска пред ОИК-Благоевград да се снемат правомощията на Румен Томов, който все още фигурира като едноличен регистрите. Заседанието на комисията, председателствана от Мартин Бусаров, е насрочила заседание по казуса в 17.00 часа утре.

"В деня, в който обявих на пресконференция, че в Благоевград ще бъдат открити близо 1000 работни места, започнаха атаки от Камбитов", коментира Томов.

"Предприел съм всички предвидени от Закона за местното самоуправление и местната администрация действия, във връзка със заеманата от мен висша публична длъжност, в законоустановените срокове, както и декларация за имущество и интереси пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество - в едномесечен срок от встъпването ми в длъжност", заяви кметът Румен Томов.

Две компании - датска и немска, имат намерение за инвестиции в Благоевград, обяви публично Томов. Фирмата от Германия е специализирана в производството на колани и протези с електронно управление. Предприятието ще осигури между 100 и 300 работни места. Инвестиционното предложение е за 10 000 000 евро. Фирмата от Дания ще вложи в Благоевград 50 000 000 лева. Смята да разкрие около 500 работни места в хранително-вкусовата промишленост.

Градоначалникът посочи и по-драстични харчове, сторени от екипа на Камбитов. За фестивала "Франкофоли" били похарчени 1 624 827 лева, с милион повече от предвидените в бюджета.

За „Тара-ра-бумбия“ планираните средства са били 100 000 лева, а са вложени 184 463 лв. За „Джаз и блус фест“ били заложени 65 000 лева, но са похарчени 84 892 лева.

Томов разкри и парите, дадени за медиен комфорт. За последните две години по договори за информационно обслужване от хазната са платени повече от 470 000 лева, пресметна Томов. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Независим -
    Камбитов гледай си живота и се моли за опрощение!!!
  2. Котка -
    Мишоци сте и двамата, един котарак ще ви изяде! Сещате ли се??
  3. Юрист -
    Томчо приключил си мойто момче.Ти ще останеш в историята на града като най кратко заемал длъжността кмет и като най неадекватен такъв.

Социално

новини благоевград facebook