Божков е имал бизнес с Пригожин, сочи прокуратурата

26/08/2023 17:45 1 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Софийският градски съд решава дали завърналият се от Дубай Васил Божков ще остане за постоянно в ареста. Искането е на прокуратурата.

Пред магистратите Божков заяви, че няма какво да каже, а прокурорът може да иска каквото си поиска. Държавният обвинител Ангел Кънчев изнесе данни за връзки на Божков с Русия и загиналия лидер на "Вагнер" Евгений Пригожин. "От компютър с електронна поща на Васил Божков става ясно, че обвиняемият е имал бизнес отношения с руския гражданин Евгений Пригожин и редица други руски граждани, санкционирани след анексията на Крим", каза Кънчев, цитиран от БНТ. Според него хазартният бос поздравил Руската федерация с присъединяването на Крим през 2014 г. и е изразил желание да инвестира там. Отново според обвинението, Васил Божков притежавал 51% от хазартна фирма в Крим, която била директно свързана с Евгений Пригожин.

Твърденията по делото са, че са укривани такси от лотарийните игри на компанията на Божков, като така бюджетът е ощетен с над 700 милиона лева. Той е обвинен, че е ръководел организирана престъпна група от 2014 г., която се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни престъпления.

Напиши коментар

Коментари

  1. Ana Jardim -
    We are interested to advertise on your website, or more if you have. If you are interested in getting a top of the market offer for your traffic, do not hesitate to reply to me and request more info.

Социално

новини благоевград facebook