Докладваха за бежанците и контрабандата в Петричко

11/12/2019 18:06 0 Коментирай

Вътрешният министър Младен Маринов се включи в заседанието на Комисията по вътрешен ред в НС, проведено в Петрич.

Домакин бе кметът Димитър Бръчков. Заедно с депутатите бяха директорите на полицията в Благоевград Дойчин Дойчинов, на Гранична полиция-Светлан Кичиков и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Маринов представи общата картина по проблемите на миграцията – тема, която е била основна и в дискусиите на последния Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“ в Брюксел.

Той още веднъж подчерта, че България защитава позицията за общоевропейско решение по линия на миграцията и убежището, защото само така биха се постигнали трайни резултати и необходимият баланс между солидарност и отговорност. В рамките на заседанието бяха обсъдени и теми, свързани с противодействието на правонарушенията и контрабандата, както и развитието на инфраструктурните проекти по ГКПП - Кулата и Златарево.

На място те се запознаха със създадената организация на работа, както и с плана за реконструкция на граничния пункт. Към момента проблем на пункта не е свързващият мост, а малкото трасета, на които се обработват леките и товарни автомобили, обясни Министър Маринов. Той посочи, че идеята на реконструкцията на пункта е на първо място да се разделят потоците на моторните превозни средства – товарните автомобили да са от едната страна, а леките коли от другата, за да не се смесват.

"Сега действаме само в една посока, разделено на две. Тоест имаме 4 трасета на изход и 4 на вход. След края на дейностите, които се извършват, ще имаме 8 трасета само на изход. Така почти двойно ще увеличим капацитетът на пункта. Като имаме възможност при по-голям трафик, с подвижни прегради, да пуснем още едно трасе, за да се съобразим с моментната обстановка”, коментира още директорът Кичиков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook