Горски стражари попаднаха в капан

01/02/2023 18:48 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

За поредно нападение над горски служители информираха от ЮЗДП - Благоевград.

По време на дежурство в местността "Вангелова чешма", в района на лесничейството в Дупница, горски стражари попаднали в капан, организиран от жители на „Гиздова махала“.

В. Б. И В. В. извършвали дежурство на разклона за сметището на Дупница. Забелязали фарове на приближаващи се автомобили. Автомобилите, идващи от „Гиздова махала“, спрели на метри от горските.

Група роми с челници и без автомобили, се насочила към автомобила на служителите. Приближавайки на около 100-150 метра, станало ясно, че групата е от над 50 души. Разделя се на две като едната част от хората започнали да тичат към служебния горски автомобил, а другата група препречили пътя в посока ж.к. „Бистрица“.

Двамата служители се измъкнали и сигнализирали в полицията. Районът е с висока концентрация на нарушения по Закона за горите. Имало е и предишни случаи на отправени заплахи за саморазправа с горски стражари в района. Такива ситуации пречат на служителите да изпълняват задълженията си. В тази връзка на 11 януари в писмо до дупнишката полиция е предоставен списък с имена на системни нарушители, многократно залавяни в момент на незаконна сеч на дървесина и е поискано съдействие за предотвратяване на подобни опити за саморазправа.

Напиши коментар

Коментари

  1. Acab -
    Къде са топ ченгетата на Дупница къде се правят на биячи,аре идете у гиздова да се правите на мъже майка ви ушева другите се само на българите а тия от криминална псевдо биячи тоя Варадинов и чалев ке ги и ебат

Социално

новини благоевград facebook