Каплата отърва затвора

22/06/2021 16:56 0 Коментирай

Обявиха за невиновен Васил Капланов-Каплата по дело за притежание на незаконни боеприпаси и оръжие.

Вместо присъда по текст от Наказателния кодекс, бившият бодигард на Галеви получи административно наказание. Той е глобен от магистратите в Дупница 600 лева.

Васил Капланов бе задържан миналото лято. Тогава в дома му на улица "Бяло море" в Дупница откриха 115 патрона, за които той не представил документ за произход. Съдът отнема в полза на държавата веществените доказателства – пълнители за пистолет-два броя, единият с 8 броя патрона, а другият с 16 броя патрона.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил в 15 дневен срок, считано от днес.

Районен съд – Дупница насрочи разпоредителното заседание по делото за закана за убийство срещу Васил Капланов. На основание чл.43, ал.1 от НПК, по искане за промяна на местната подсъдност. Делото бе пратено първоначално в съда в Несебър, но ВКС разпореди да се гледа в Дупница.

Припомняме, Капланов отправил заплахите към съгражданина си Димитър Недев заради коментар в социалната мрежа, свързан с издирването на изчезналия преди около година Янек Миланов. Васил последен е общувал с Янек. Качил се в неговия джип и после безследно изчезнал. По случая работи и главният прокурор Иван Гешев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook