Намериха съдии за Каплата

28/04/2021 19:17 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Дупнишките магистрати се отърваха от дело срещу бившия гард на Галеви Васил Капланов-Каплата.

Днес, Районен съд прекрати наказателния процес за закана за убийство, отправена от дупничанина към неговия съгражданин Димитър Недев. Според магистрата Ели Скоклева, престъплението е извършено в курортен комплекс "Слънчев бряг", община Несебър и съобразно изискванията за местна подсъдност, делото е подсъдно на Районен съд – Несебър, в чийто съдебен район се сочи, че е извършено деянието, пише Скоклева в мотивите си.

Обвинението срещу Капланов бе повдигнато след жалба на Димитър Недев, че е заплашван от него по време, когато е бил под домашен арест. Защо дупнишката темида смята, че Капланов е застрашил живота на Недев в морския град, не става ясно. Може би е пътувал нелегално до Слънчев бряг, вместо да лежи у дома си в Дупница, но съдът не коментира подобни факти.

Деянието е извършено след коментари на Недев в социалната мрежа, свързани с разследване за изчезналия безследно Янек Миланов от Дупница, който до момента не е открит, въпреки акциите водени лично от главния прокурор Иван Гешев. Както е известно, Васил Капланов е бил последният, общувал с Янек в деня за безследното му изчезнване на 31 юли миналата година. Тогава се качил в джипа му и следите се губят.

Искането на защитата и на обвиняемия за промяна на мярката му за неотклонение от „Домашен арест“ в „Подписка“, не е разглеждано по време на разпоредителното заседание, тъй като Районен съд – Дупница не е компетентен да се произнася. Определението не подлежи на обжалване.

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева даде ход по общия ред на друго дело срещу Капланов - за незаконно притежание на боеприпаси за огнестрелни оръжия. По това производство той е на свобода под гаранция от 2000 лева.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook