Прокуратурата отново поиска арест за Каплата

31/08/2020 15:31 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Прокурор Анета Стоева внесе протест в съда срещу освобождаването бившия гард Васил Капланов - Каплата.

Държавният обвинител протестира определението на съда в Дупница, който пусна преди дни охранителят на Братя Галеви под "домашен арест".

Стоева не е съгласна с тезата на магистратите, че Капланов няма опасност да се укрие или извърши ново престъпление. Сега по казуса са наред магистратите в Кюстендил. Делото в Кюстендил е насрочено за 9 септември.

Както вече информирахме, той бе задържан за нелегални боеприпаси, открити в дома му по време на разследването за изчезналия дупничанин Янек Миланов. Ден след срещата на неговия брат Марио с главния прокурор Иван Гешев, последва задържането на Капланов, но не по делото за отвличане, а за притежание на няколко патрона за пистолет.

Това е второ вкарване за кратко на Васил Капланов в дупнишката полиция. Няколко дни след безследното изчезнване на Янек, той бе разпитван от местните криминалисти, тъй като е бил последният с когото Янек е общувал за разчистване на лични проблеми. Освободиха го обаче часове по-късно.

Последва задържане за денонощие на съпругата на Капланов. Петя Николова бе разпитвана за Миланов, с когото преди време са имали отношение. Младата жена също е на свобода.

Все още няма следа от Янек Миланов. Днес го търсиха за пореден път с кучета, конна полиция и жандармерия.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook