Арестуваха Каплата за отвлечения Янек Миланов

26/08/2020 16:37 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Задържан е бившият бодигард на дупнишките брятя Галеви Васил Капланов - Каплата.

Белезниците щракнали близо до предприятието "Актавис" край Дупница. В социалната мрежа веднага коментираха, че именно Каплата е извършил покушението на изчезналия на 31 юли Янек Миланов, който е негов съсед в квартал "Бистрица" в града.

Заповедта за арест е подписана от прокуратурата и е изпълнена от антимафиоти на ГД "Борба с организираната престъпност".

Има данни, че той е съпричастен към отвличането на 43-годишния Янек Миланов. Задържането стана ден, след като братът на Янек - Марио миланов се срещна с главния прокурор Иван Гешев.

"Това е един добър знак! Благодаря на всички! Без вашата смелост и подкрепа това нямаше да се случи! Да бъдем смели, да не мълчим и да не се страхуваме", публикува в профила си във Фейсбук Марио Миланов.

Припомняме, Янек е в неизвестност от деня в, който се видял и качил в джипа на Васил Капланов. Девет дни по-късно Каплата бе привикан на разпит в дупнишката полиция, но не остана в ареста. Автомобилът му е на отговорно пазене.

В Дупница коментират, че разпитите са водени от дознател, чиито роднини са от обкръжението на босовете Пламен Галев и Ангел Христов, които се укриват от години извън страната.  

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook