Казусът с кмета на Благоевград зацикли

15/01/2021 15:57 3 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Адвокатът на благоевградския кмет Румен Томов - Милана Кривачка, е с болничен лист до 11 февруари. Тя е с диагноза Ковид. Вероятно това ще е е причина за отлагане на предстоящото дело за детрониране на градоначалника, което състав на ВАС трябваше да разгледа и реши на 18 януари.

Вчера Румен Томов също се разболя. Той е поверил Общината на заместника си Ясен Попвасилев. Копие от заповедта е изпратена до областния управител Бисер Михайлов.

Казусът с Томов се точи вече близо година. Веднъж върховните магистрати потвърдиха решението на Административен съд-Благоевград за връщане на преписката в Общинската избирателна комисия за предсрочно отстраняване на градоначалника, тъй като е нарушил член 41 от ЗМСМА и е положил кметска клетва, а в същото време е фигурирал като едноличен търговец в ТР.

Членовете на ОИК-Благоевград гласуваха за прекратяване на кметските правомощия на Томов, но той оспори решението им пред Върховен административен съд.

Всичко започна миналата година. Бившият кмет Атанас Камбитов поиска прекратяване на пълномощията на Румен Томов заради проблем с една от фирмите му. ОИК отказа да го отстрани. Последваха жалби от неуспелите в кампанията на миналите местни избори партии ГЕРБ и МИР.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Темида -
    Делото ще се проведе и ще има избори ама тоя никога повече кмет
  2. Гаро -
    Закопа града това същество и още упорства ебати наглоста
  3. Охх -
    Томов Томов дълбаеш дъното човече.Бъди мъж отиди на избори и там ще се види

Социално

новини благоевград facebook