Кюстендилци питат кой е собственик на градския плаж

12/06/2020 18:54 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кюстендилци са притеснени, че това лято остават без плаж.

Басейнът и останалите съоръжения, които бяха продадени за повече от 3 000 000 лева, са разрушени. Новият стапанин започва строителство на модерен комплекс. Освен това, зарпади процедурите по прехвърлянето на плажа, също ще отнемат време.

Обектът включва 50-метров басейн, който не се използваше повече от 20 години, терен на площ от 32 101 квадратни метра, тренировъчно игрище, детска площадка, както и изграден преди десетина години друг басейн и плаж общински, който до миналата година работеше и беше масово посещаван срещу вход само от един лев.

Според договора за продажба общината сега изпълнява последното си задължение - да почисти терена в старата част на комплекса. Предишният басейн вече е разрушен, както и алеите около него, премахнати са дървета. Има твърдения, че новият собственик, за който неофициално се знае, че е кюстендилец и е работил в системата на митниците и КПП, планира да строи аквапарк, припомни БНР. Според приватизационния договор той има задължение да инвестира в обекта 5 000 000 лева в рамките на три години и половина.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook