Кюстендилският кмет благодари на премиера Борисов

12/09/2020 17:21 0 Коментирай

Отпуснаха 11 500 000 лева допълнително за Кюстендил. Правителството подсигури парите за ремонт на пътя от село Цървеняно до границата с Пернишка област и от село Коняво в посока село Горна Козница.

Пътят през Конявската планина трябва да се рехабилитра на няколко етапа, а ремонтните дейности трябва да приключат до зимата. Строителството започва в първите дни на следвщата седмица.

"Работи се и нещата се случват едно по едно, затова благодарим за разбирането от страна на правителството и на премиера Борисов към Кюстендил. Това ни струваше много усилия, но кюстендилци го заслужават", заяви на пресконференция кметът Петър Паунов.

Министерски съвет отмени разрешението за проучване на златодобивните дружества, което касае общините Кюстендил, Трекляно и Земен.

"Въпреки цялостната загриженост за инвестиционните процеси, решението беше едно - при най-малкото съмнение за безопасността на територията и екологичната среда, това разрешение за проучване да бъде отменено. Проследиха се в продължение на година и половина показателите, които са от реката, идваща от Босилеград, заради съмненията за процесите, които се случват в тамошните мини. Оттук нататък всеки от нас ще може да бъде спокоен за здравето на нашите съграждани и гости, ще можем да развиваме и перспективните проекти в областта на екологичния туризъм, както и, разбира се, земеделието в Овощната градина на България“, заяви кметът Петър Паунов.

Той припомни трудния период на преговори и доказване на правотата в името на живота и здравето на хората в региона.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook