Магистрати залесиха опожарен терен

01/04/2024 16:54 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Благоевградчани се наредиха на опашка за безплатни фиданки. По повод Седмицата на гората днес през целия ден пред Регионалната дирекция по горите в Благоевград служители на дирекцията предлагат кестенови дръвчета.  Те са произведени в горския разсадник в Благоевград. Фиданките са едногодишни, не са облагородени. „Това са семенищни, диви фиданки, от тях не може да се очаква, че ще дадат плодове с много добри качества“, каза за Радио Благоевград инж. Георги Гогушев от РДГ Благоевград. Той посъветва стопаните да засаждат кестеновите фиданки на северни склонове, в ниската част и напомни, че насажденията се нуждаят от много влага и почва, богата на хранителни вещества.

Първи в кампанията по залесяване се включиха служители на Темида в Благоевград.

По инициатива на Районна прокуратура и с организацията на ДГС - Симитли и РДГ- Благоевград, прокурори, съдии от Районен съд - Благоевград съдебни и горски служители, отново се включиха в залесяването на Югозападна България в района на опожарените терени над село Мечкул. Залесиха над 3000 фиданки черен бор. Участваха активно административният ръководител на РС Калина Иванова и зам.-районният прокурор Елица Калпачка.

Магистратите и служителите, които участваха в такова залесяване миналата година, имаха възможността да видят лично и вече порасналите засадени борчета.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook