Насрочиха делото за кмета на Благоевград

13/10/2020 14:44 0 Коментирай

Върховен административен съд определи дата за разглеждане на делото за детрониране на кмета Румен Томов.

Магистратите ще разгледат казуса с благоевградския градоначалник следващата година. Заседанието е насрочено на 25 януари от съдия Даниела Начева, съобщиха от ВАС.

В рамките на административния процес ще стане ясно дали в Благоевград ще има извънредни избори. Румен Томов атакува решението на ОИК-Благоевград за предсрочно детрониране, тъй като не е заличен в срок в ТР като управител на една от фирмите си. Временно делото бе спряно в очакване решението на Конституционния съд, който отхвърли искането на 63-ма депутати за обявяване на член 42 от ЗМСМА дза противоконституционен.

ВАС веднъж вече се произнесе по казуса и препоръча на членовете на Общинската избирателна комисия да отстранят предсрочно Томов, тъй като е фигурирал в Търговския регистър, а също така не е уведомил за това председателя на ОбС – Благоевград. Румен Томов обаче оспори решението на ОИК и процесът се завъртя отново.

До заплетения казус с благоевградски градоначалник Томов се стигна след жалба в ОИК от страна на екскмета Атанас Камбитов. Последваха серия дела по оспорване на административния процес.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook