Нередовни жалби срещу благоевградския кмет Томов

02/01/2020 09:33 3 Коментирай

Административният съдия Димитър Узунов спря жалбите на неуспели кандидат кметове за детрониране на градоначалника Румен Томов.

В мотитивите си магистратът посочва, че жалбите на ГЕРБ, на Албина Анева, Валери Смиленов и Илия Илиев, са нередовни и по този повод са оставени без движение.

Лидерът на ГЕРБ Андрей Новаков, който оспори шумно решението на членовете на ОИК-Благоевград, оставили кмета Томов на поста, не е представил документ за юридическа правоспоспобност.

Юристът Албина Анева от "МИР" не е представила пълномощно от партийния си председател.

Валери Смиленов и Илия Илиев съответно също не са приложили към делото документи за представителство на партиите им "нова алтернатива" и "Свобода".

От АС-Благоевград обявиха, че е допуснат срок за евентуално отстраняване на нередностите.

Припомняме, административните процедури срещу Томов започнаха по сигнал на екскмета Атанас Камбитов, който поиска преждеверменно да бъде отстранен от поста, тъй като фигурира регистъра като едноличен търговец. ОИК обаче остави градоначалника да работи в полза на гражданите, само четирима от ГЕРБ гласуваха за детронирането му.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. мира -
    И какво стана ? Тези, които сезираха съда за нередовност на документите на кмета, са още по- нередовни. Ами няма безгрешни хора. Хайде Албина, поне веднъж се покажи честен човек и оттегли жалбата си.
  2. интересно -
    (Нова - ДВ, бр. 39 от 2016 г., в сила от 26.05.2016 г.) Решенията и отказите на общинската избирателна комисия по ал. 3, както и отказите по ал. 4 може да се оспорват пред съответния административен съд от заинтересуваните лица или от централните ръководства на партиите, компетентни съгласно устава, и ръководствата на коалициите, компетентни съгласно решението за образуване на коалицията, които са представени в общинския съвет или от упълномощени от тях лица, по реда на чл. 459 от Изборния кодекс
  3. Запознат -
    Жалбите на Смиленов и Илиев са недопустими, защото нямат представителство партиите в общински съвет и трябва да бъдат елеминирани

Социално

новини благоевград facebook