Не глобиха боса на боклуците Кольо Илиев

13/08/2020 15:40 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Съдът отмени глоба на Кольо Илиев за отпадъците, които се запалиха преди година на АМ "Струма" и увредиха колоните на мостово съоръжение.

Магистратите в Дупница не проумяха дали в наказателното постановление става дума за "изхвърлен или съхраняван боклук", се сочи в решението.

Актът на фирмата на Кольо Илиев - "Феникс", бе съставен заради пламналите вторични суровини под виадукт край Дупница. Общината, в лицето на кмета Методи Чимев, го санкционира с 4000 лева. Припомняме, след пожара държавата отпусна близо 2 000 000 лева за възстановяване на 13 носещи колони на моста. Въпреки разпореждането, Илиев не почистил незаконното депо и последвал акт, който дупнишките съдии отмениха.

Решението на Районния съд може да се атакува пред Окръжен съд-Кюстендил. Правораздавателите считат, че комисията, издала наказателното постановление не е описала обстоятелствата и фактологията, при които е констатирано нарушението по Закона за управлението на отпадъците, уточни БНР. Проблемът кой ще почисти неизкараните и досега при виадукта над 5000 тона отпадъци – “Феникс“ или Общината, не е решен и досега, година след пожара, а разследването продължава.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook