Разпуснаха работниците на Кольо Илиев

12/02/2020 16:11 0 Коментирай
Снимка бтв Снимка: бтв

Инспектори по труда проверяват фирмата за отпадъци "Феникс".

37 работници на управителя Кольо Илиев" не са на работа. Илиев бе арестуван, а два дни след това пуснат под парична гаранция от 10 000 лева.

Работници са в престой по вина на работодателя. Предстои да бъде уточнено дали престоят на работниците е регламентиран, дали те са получили заповед за него и дали ще получат възнаграждения, каза пред БНР директорит на трудовите инспектори в Кюстендил Валентин Златински. Той коментира, че не е ясно дали дупнишкото предприятие ще възстанови дейността си.

Златински каза още, че до този момент работещите във фирмата не са имали проблеми, свързани със забавяне или неизплащане на трудови възнаграждения.

Както вече информирахме, 67-годишният собственик на фирмата Кольо Илиев обжалва пред Окръжен съд-Кюстендил наложената му от съда в Дупница гаранция. Адвокатът му настоява паричната сума да бъде намалена.

Задържането на Илиев е заради незаконно складиране на боклуци край АМ "Струма". Миналото лято част от тях пламнаха и увредиха мост, ремонтиран от държавата с 2 милиона лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook