Нова заповед за маските

01/05/2020 15:21 0 Коментирай

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места.

Решението е взето след среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която са били дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

В заповедта се посочва, че всички, които се намират на открити обществени места - паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата.

Отпада и забраната за посещения на природни паркове и планини. Възложено е на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места.

Няма да бъде пуснат обаче градският транспорт към такива места, както и лифтовете. Затворени остават хижите и туристическите обекти.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook