Охранители не успяха да накажат къпещи се в Долното езеро

06/08/2022 17:00 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Охранители в НП "Рила" не успяха да се справят с туристи, изкъпалисе се в едно от Седемте рилски езера.

Във водите на Долното езеро заварили шестима мъже и жени. Оказало се, че са румънци. Снимали ги, а следтова им казали да излязат. Чужденците отказали да си предстанят документи за самоличност и поради тази причина няма съставени актове, обяви служител от парковата охрана. Те продпочели да повикат полицаи от Сапарева баня да пуснат видеото с къпещите се в социалните мрежи.

Пристигналите полицаи не заварили румънците, тъй като цялата група отпрашила в неизвестна посока. Глобата е до 5000 лева, но ако ги открият.

Междувременно от пресцентъра на НП "Рила" ежедневно публикуват колко силно са загрижени за опазване на езерата. Само преди ден бяха назначени и нови охранители.

"Може да видите хора с отличителните знаци на националния парк. Това са доброволци, които са на терен и насочват туристите да се движат по маркираните пътеки в циркуса на Седемте рилски езера. Тази дейност е част от усилията на парковата дирекция да се справи с негативните промени в състоянието на езерата", увериха от кабинета на благоевградския директор Владимир Милушев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook