Орязаха парите за "Пирин", кучешкия приют и видеонаблюдението в Благоевград

19/01/2024 08:09 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кметският екип в Благоевград оряза драстично субсидията за ФК "Пирин". Вместо досегашните 826 000 лева, за отбора се насочват 450 000 лева.

4 пъти по-малко са заложените в бюджета средства за видеонаблюдението в града. Оптимизирани са разходите за паричните възнаграждения в общинското дружество "Чистота". По-малко са парите за за кучешкия приют.

"Насрочихме публично обсъждане на проекта на бюджета на Община Благоевград за 2024 година. Предложената финансова рамка на бюджета е балансирана. Очакваните приходи са 45 785 337 лева, а планираните разходи 43 599 688 лева", обяви кметът Методи Байкушевв.

"Постигнато е положително салдо в проекта за бюджет е в резултат на оптимизиране разходите в няколко общински звена, то ще позволи на общината да компенсира част от наследения от предходни години дефицит от над 20 209 868 лева", конкретизира Байкушев на третия месец от кметуването му. В началото той обаче обяви финансова дупка от над 51 милиона лева, защо сега цифрата е различна, не става ясно от изявлението му.

"Заложеното увеличение на собствените приходи е в резултат на повишена събираемост на средствата от разпореждане с общинска собственост, както и на очакваната актуализация на цените на услугите и таксите. В разходната част на бюджета за 2024 година са предвидени необходимите средства за текуща издръжка на общинските дейности, за изпълнението на мерки, проекти и обекти от предходни години, както и резерви за минимизиране рисковете при евентуално влошаване на социално-икономическата обстановка в страната. Запазено е нивото на разходите за възнаграждения на администрацията, въпреки увеличението на минималната заплата", каза градоначалникът и покани благоевградчани на общественото обсъждане, което е на 25 януари, от 17.00 часа в зала "22 септември".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. ???? -
    Трябва да има пари за Злата Ризова, нали ще я правят Омбудсман на Благоевград. Длъжност, която не прави нищо , но трябва заплата

Социално

новини благоевград facebook