Осъдиха сводници в Благоевград

18/02/2024 12:19 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Двама братя са осъдени за трафик на хора, след като принуждавали жените си да проституират в хотел "Пилевски" в Благоевград.

Иван Анков е наказан с лишаване от свобода за три години, при първоначален общ режим. Той ще плати и глоба в размер на 10 000 лева.

По-малкият брат Исус Анков е осъден на 3 години затвор, но условно. Също е глобен 10 000 лева. Конфискува се в полза на държавата автомобил „Мазда“ на Иван Анков, ползван за трафик на жените, решиха магистратите в Районен съд - Благоевград.

27-годишният Иван Анков и 19-годишният Исус Анков, които са от Кнежа, бяха арестувани при полицейска акция в хотела на 13 юни миналата година след обаждане на телефон 112 на непълнолетно момиче, че искат да я правят насила проститутка. В хода на разследването са разпитани свидетели, сред които жените на двамата роми и тяхна братовчедка, както и на собственика на хотела Иван Пилевски.

Установено било, че първоначално стая наели Иван Анков и Бисерка И., които живеели на семейни начала. Те пристигнали с лек автомобил „Мазда“ на 8 юни в Благоевград, а на другия ден дошъл и братът Исус с непълнолетната му приятелка Теодора М. Двамата също живеели без брак и дори били разделени, след като тя го напуснала заради физическо насилие. Исус успял да я убеди да се сдобрят и на 9 юни я взел от дома на родителите й в Луковит, за да я води на екскурзия в Благоевград. След като се настанили в хотела, той й взел телефона, за да не може да се обажда на баща си. През следващите няколко дни Исус започнал да я навива да стане проститутка, но Теодора не се съгласила. През това време в другата хотелска стая жената на брат му Бисерка и тяхната братовчедка Валентина предоставяли платени секс услуги на клиенти. Тарифата на едночасов сеанс била 120 лева през деня и 180 лева през нощта.

В един от дните едната ромка заработила 1200 лева. Със заработените пари се плащало за храната и за стаите – по 80 лева на ден за едната, в която били Иван и Бисерка, и по 120 лева за другата, в която били Исус, Теодора и Валентина. Присъдите подлежат на обжалване пред Окръжен съд.

Братята изкараха 5 месеца зад решетките, след което мерките бяха променени в „домашен арест“, припомни struma.bg.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook