Петричанин и санданчанин в екипа на Каракачанов

18/02/2024 12:56 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

На IX извънреден конгрес на ВМРО - Българско национално движение избра за председател Красимир Каракачанов. Той надделя над евродепутата Ангел Джамбазки сформира свой екип.

В националното ръководство на ВМРО са санданският кмет Атнанас Стоянов и петричкият бивш депутат Стоян Божинов. Влизат още заместник-председатели Милен Михов, Красимир Богданов, Карлос Контрера, Александър Сиди.

Секретар по политиките за българите в чужбина Юлиан Ангелов, членове са Ангел Джамбазки, Иво Пазарджиев, Георги Дракалиев, Антон Иванов, Красимир Червилов, Богомил Бранков, Стоян Божинов, Петър Петров, Георги Петров, Атанас Стоянов, Владимир Митов, информираха от патриотичната организация.

"В този състав на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – БНД има баланс между опитните в политиката хора и младите и енергични дейци на Организацията. До избора на един председател се стигна след промяна в устава на партията, в който до момента беше записано, че се управлява от трима съпредседатели. Кандидат за председател бе и Ангел Джамбазки, но повечето делегати на конгреса гласуваха за Красимир Каракачанов. Конгресът на ВМРО даде заявка, че ще продължи да отстоява принципите на автентичния български национализъм и ще се бори за правата на всеки един българин, където и да се намира по света", сочат от ВМРО.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook