Ресторантьори с "Марш към Свободата"

21/01/2021 16:28 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Ресторантьори, собственици на кафенета и барове, излизат на протест. Организиран е от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията. Обявен е под надслов "Марш към Свободата". Бунтът е на 27 януари от 12.00 часа пред сградата на МС. 

Недоволството на заетите в този бизнес ескалира днес, когато НОЩ и премиерът Бойко Борисов заяви, че скоро заведенията няма да отворят, а охлабване на пандемичните мерки ще има само в образованието.

От БАЗ са категорични, че заведенията трябва да заработят на 1 февруари. "Искаме само да работим, нямам никакви политически цели", подчертават организаторите на протеста.

"Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от първа необходимост, подчертават от двете организации.

"Цената на затварянето доведе до спад в производството и потреблението. Последиците от това са загуба на работни места и фалирали предприемачи. За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни, пишат още в позицията си до медиите от СЗБ и БАЗ.

С обявяването на националния си протест, те апелират всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ги подкрепят. със своя позиция излязоха и от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Членовете настояват за отговор защо не са изплатени обещаните от държавата компенсации. Настояват парите да се отпуснат до края на януари. От асоциацията искат още компенсациите за персонала да бъдат увеличени от първи февруари на 100 процента от възнаграждението, на което са се осигурявали и на 30 на сто за бизнеса.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook