Ревизоро ряза лента на рекултивирано сметище

19/03/2021 17:18 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Екологичният министър Емил Димитров - Ревизоро, сряза лентата на сметище.

Проектът е на обща стойност 878 304 лева. парите за депото в Бобов дол бяха отпуснати чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. В церемонията по приемането на техническата рекултивация участваха кметът на град Бобов дол Елза Величкова, заместник министърът на околната среди и водите Славея Стоянова и други официални лица.

Емил Димитров не скри задоволството си от кратките срокове на извършената рекултивация. Преди това старото общинско сметище на Бобов дол в землището на града, което не отговаряше на съвременните екологични изисквания. Разположено е на територията на стара кариера и се е експлоатирало от 1974 г. Проектът за техническа рекултивация предвиждаше съществуващите отпадъци да се съберат на територията на имота, да се оформи стабилно тяло, да се осигури отвеждане и мониторинг на подпочвените води и да се създаде възможност за последващото ползване на терена за пасище и мера.

Техническата рекултивация е реализирана, с което се осигурява опазване на атмосферния въздух, ограничаване замърсяването на повърхностните води и контрол на процесите в тялото на отпадъците. Предстои на сметището да се извърши и биологична рекултивация, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook