Съдебният сериал с Каплата продължава

04/05/2022 15:08 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

По добре познат сценарий, магистратите не намериха доказателства застрашен живот, каквото е поредното обвинение спрямо Васил Капланов - бивш бодигард на Братя Галеви. От 2020 година до момента Капланов е арестуван и пускан на свобода минимум осем пъти. 

Магистратите в родната му Дупница го пуснаха днес, при това без никаква мярка за неотклонение. Предстои прокуратурата да протестира пред кюстендилския съд.

Известният като Каплата, бе арестуван преди три денонощия по досъдебното производство е започнало след постъпил сигнал на телефон 112. Димитър Недев, който е председател на мотоклуб, бил в стопанисвания от него имот на улица „Саморанска“ край Дупница. Заедно с него били съпругата му и детето му. При качването в автомобила си мъжът забелязал приближаващата се кола, управлявана от Васил Капланов. Обвиняемият рязко намалил скоростта, насочил през прозореца пистолет срещу недев и заканително поклатил глава. След това веднага напуснал местопроизшествието.

Действията на Каплата предизвикали у пострадалия основателен страх за живота и този на семейството му. Допълнителен повод за това бил постоянен психически тормоз, на който е бил подложен от страна на обвиняемия, след изчезването на негов близък приятел Янек Миланов през 2020 година.

В хода на разследването са извършени неотложни следствени действия – претърсване и изземване на управлявания от В.К. автомобил и обитаваното от него жилище. Разпитани са свидетели, изискана е писмена информация от националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, изискани са записи от охранителни камери, монтирани в района на местопроизшествието.

Понастоящем срещу него се води и друго наказателно производство за закана с убийство спрямо Димитър Недев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook