Съветник от ГЕРБ - Благоевград разкри план за застрояване на пазара и парковете

22/12/2020 11:41 5 Коментирай

Кметската администрация в Благоевград е в схема за застрояване на централни площи, парковете "Бачиново", "Ловен дом" и дори на мястото на закрития пазар. Това обяви на заседание на ОбС-Благоевград днес съветникът от ГЕРБ Красимир Роячки.

"Общината има 30 процента дял в собствеността на тържището. Очаква се тези дялове да се изкупят от съдружниците и на мястото на пазара да се построи ВИП сграда от близки до властта бизнесмени", заяви Роячки.

"Готви се мощно строителство в двата парка - "Бачиново" и около Къщичката на баба Яга в "Ловен дом". Пред застрояване е около Кръста над Благоевград, както и при бившото заведение "Лирата", разкри съветникът Роячки.

Според него тези схеми ще действат докато кметът Румен Томов не даде отчет пред ОбС за инвестиционните намерения на "спецалните" фирми", изтъкна Красимир Роячки.

По време на сесията днес клетва положи новият съветник от ЗС „Александър Стамболийски”  Съби Дашев. Той зае мястото на напусналия неотдавна Рашко Динков. Дашев е търговец на скрап и никога не е бил в политиката.

Съветниците за пореден път дебатираха изграждането на храм на Свети Мина в района на кооперативния пазар в Благоевград. Той ще бъде на площ от 600 квадратни метра. Спорът бе дали паркингът около църквата ще е общински или ще е собственост на митрополията. Благоевградският парламентарист от ВМРО Иван ризов предложи кооперативият пазар да се измести в парк "Македония", тъй като там има голяма площ за сергии. Колегите му обаче заявиха, че това ще е в ущърб на благоевградчани.

Напиши коментар

Коментари

  1. Дааа -
    Зарята може и да покраднуваше ама взимаше адекватни решения за града а тоя Мунчо освен ракията нищо друго не му е в главата
  2. КОР -
    Защо не поискате отстраняване на Томов бе гниди?! Прав е Зарята който вие надупихте.
  3. ГЕРБ -
    Преди време само тези набедени съветници от БСП подкрепиха застрояването на парковете.Ама утре на изборите ще ги накажем
  4. Зоро -
    Всички съветници барабар с кмета оставки
  5. Възмутен -
    Паскалев е в основата на всичко това Томов само слуша и изпълнява.Хора трябва общоградски отпор на тази мафия

Социално

новини благоевград facebook