Свалят от коли шофьори на границата за неплатени глоби

10/06/2020 18:02 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Гранични полицаи не допускат преминаване през гранични пунктове автомобили с неплатени глоби и други задължения към КАТ.

От МВР официално обявиха днес, че проверките се извършват на Кулата, Калотина и на още 6 ГКПП.

Извършват се и проверки за невръчени фишове или актове. Ако се установи, че имат, се прави детайлна справка. При наличие на невръчени документи, те се връчват, а при неплатени задължения, се изисква плащането им“, съобщиха от МВР.

От "Гранична полиция" уточняват, че не се ограничават правата на гражданите за свободно движение. Всеки може да продължи през съответния пункт, но само като пешеходец. Според закона, ако водач има неплатени задължения, той няма право да управлява моторно превозно средство.

Шофьорите със задължения се отбиват встрани и ще имат 2 часа да заплатят дължимото чрез ПОС терминал.

В случай, че решат да не плащат глобите, ще им бъдат отнети книжката и талона, а ако колата, която шофират е на тяхно име, тя ще бъде спирана от движение.

За времето на работата на системата на ГКПП-Калотина от 2 юни до 9 юни на водачи и пътници са връчени 1 928 невръчени електронни фиша на обща стойност 363 710 лева. Успоредно с това през монтираните на място ПОС-терминали са постъпили 12 185 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook