В АС разпитват изборни шефове за кметския балотаж в Благоевград

09/01/2024 17:08 1 Коментирай

В АС изгледаха в зала запис от видеонаблюдението на преброяването на бюлетините по време на кметския балотаж в Благоевград. Предоставен бе запис от секция номер 54 по настояване нае оспорващия изборните резултати ексградоначалник Илко Стоянов.

Прегледът бе допуснат по делото с доводи за опорочаване на изборния процес в деня на балотажа. От видеозаписа не може да се установи по безспорен начин полагани ли са или не печати върху разписките от машинното гласуване. По тази причина съдът допусна разпит на председателя, заместник-председателя и всички членове на СИК №54.

Пред съда ще трябва да дадат показания дали в изборния ден е полаган печат върху разписките, кои длъжностни лица са полагали печата, а ако не е полаган печат – защо. По делото все още не е представена изисканата от съда информация от ГД ГРАО за резултатите от проверката за гласуване в нарушение с правилата на Изборния кодекс, тъй като същата все още не е приключила. Следващото заседание по делото е насрочено за 18 януари от 14.00 часа, информираха от АС-Благоевград.

Напиши коментар

Коментари

  1. Сиси -
    Хайде стягайте нови избори

Социално

новини благоевград facebook