В Симитлийско крият имущество и не плащат данъци

01/02/2024 08:52 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Симитлийският кмет Апостол Апостолов ще има за първи път трима заместници в екипа. Открива се щат за ресор "Проекти и програми".

Пред медиите градоначалникът информира, че е назначена Маруся Филатова, която и до момента е оглавявала отдел за европрограми. Пенсионира се досегашната заместничка на Апостолов - Евгения Георгиева. На нейно място временно е Елеонора Гаврилова.

"Бюджетът на Симитли за настоящата година е 22 787 000 лева. Субсидията от държавата е 15 872 000 лева. Планирани са капиталовите разходи в размер на 1 354 000 лева, изравнителната субсидия за местни дейности на стойност 1 525 000 лева и местни проходи в размер на 4 451 000 лева", посочи кметът.

Апостолов няма да вдига местните данъци и такси, както направи колегата му в Благоевград. Той обяви, че 40 процента от жителите на общината не са декларирали имуществото си - къщи, гаражи, прилежащи постройки и не плащат данъци за тях. „Още утре на сайта ще публикуваме съобщение за започващи проверки от мобилни екипи, които вече сме сформирали и ще дадем срок. Този път ще бъдем безкомпромисни“, закани се той и разкри, че сред неизрядните е съветничката Вера Качулска.

През този месец се очаква пускането на тунел „Железница“. Съоръжението бе завършено преди една година, но покрай строителството му се активизираха две свлачища, които блокираха процеса. Свлачищата вече са укрепени, като за едното е изградено уникално съоръжение, което наподобява външен тунел. С пускането на двете тръби магистралата ще се удължи до Симитли. Апостолов сензационно разкри, че с отварянето на тунел „Железница“ няма да отпуши движението край Симитли, а напротив – ще доведе до образуването на тапа вътре в самия тунел. „Аз мисля, че след пускането на тунела ще последва спиране на движението, защото между Благоевград и Симитли постоянно се образува тапа, наскоро ми се наложи в този участък да чакам три часа и половина. Представете си около 600 коли да се наложи да стоят и чакат вътре в тунела, а с идването на лятото този проблем ще стане огромен. Има хора с клаустрофобия, има малки деца, да не се наложи да хвърчат линейки“, смята Апостолов.

Има начин да се разтовари трафикът като се изгради един алтернативен път край рудник Ораново. Но засега държавата търси документи, за да установи чия собственост е теренът в района“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook