Зам.-министър следи ваксинирането в Кюстендил и Благоевград

21/02/2021 10:18 0 Коментирай

Заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова е на инспекция в Кюстендил и Благоевград. Тя ще проследи как върви разпоредената от премиера Бойко Борисов масова ваксинация.

От МЗ информираха, че Йорданова ще обсъди с директорите на Регионалните здравни инспекции така наречените зелени коридори, които са за всички, желаещи да получат доза на Астра Зенека. На срещите с Йорданова са извикани и областните управители на Кюстенидл и Благоевград, съответно Виктор Янев и Бисер Михайлов.

Определянето на зелените коридори ще позволи на всички желаещи, които не попадат в определени групи от ваксинационните фази, да се ваксинират, информираха от РЗИ-Благоевград. Срещата в областния център се очаква да приключи към 13.00 часа днес.

Както подробно информирахме, вчера в РЗИ-Благоевград пристигнаха част от третата пратка ваксини на Астра Зенека. В понеделник се очакват к25 740 дози от производителя Pfizer/BioNTech. Те също ще бъдат разпределени за областните здрави инспекции. С тях ще се ваксинират членовете на Секционните избирателни комисии.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook