Кризисният щаб в Благоевград проспа нова заповед за заведенията

05/05/2020 16:51 0 Коментирай

Кризисният щаб в Благоевград разпореди кафенетата и питейните заведения на открито да приемат клиенти на 2,5 метра отстояние на масите. Директорът на ОБДХ Михаил Бащавелов предупреди, че се извършват строги проверки и се закани, че ще работят само тези, които спазят мерките за безопасност.

Няма да се изготвя предварителен списък на одобрените обектите. На ресторантите и всички други заведенията за хранене, от 6 май ще се извършват проверки от Регионалната здравна инспекция и от Областна дирекция по безопасност на храните- Благоевград. Ако не отговарят на изискванията , обектите ще бъдат затворени, съобщиха от Кризисния щаб в Благоевград.

Преди това обаче здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която от 6 май са въведени по-разхлабени противоепидемични мерки за работа на на ресторантите, кафе сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване. Благоевградският щаб реално ги проспа. 

В актуализираната заповед на министъра се посочва, че разстоянието между масите в заведенията трябва да бъде минимум 1,5 метра. Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска за лице или със защитен шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици.

С новата заповед е актуализирано и разстоянието между чадърите в самостоятелни плувни комплекси и басейни. Разстоянието между два чадъра, измерено от центъра на чадърите, в площите на открито около басейните, трябва да бъде най-малко 5 метра.

Сега се очаква ново заседание на щаба в Благоевград, с което да се актуализират правилата за работа на заведенията в областния център.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook